Η νεαρή τραγουδοποιός συναντά στη σκηνή τους Σταύρο Ρουμελιώτη και Κοσμά Λαμπίδη των Usurum και μας κάνει όλους συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι από την ελληνική παράδοση ως το Θεοδωράκη κι από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ως το Μάνο Χατζιδάκι, σε ένα πρόγραμμα με δικά της τραγούδια αλλά και απρόσμενες διασκευές.

♪ Μαρία Παπαγεωργίου: Φωνή, Κιθάρα, Τζουράς, Τουμπί
♪♪ Σταύρος Ρουμελιώτης (Usurum): Κιθάρα, Τζουράς, Φωνή
♪♪♪ Κοσμάς Λαμπίδης (Usurum): Νέι, Φωνή

Η Μαρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1984 στα Γρεβενά. Απόφοιτος του τμήματος Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μετακομίζει στην Αθήνα το 2002, όπου σπουδάζει φωνητική με την Ελισάβετ Καρατζόλη και λαμβάνει μαθήματα πιάνου, ακουστικής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής.


Μαρία Παπαγεωργίου – Μια πόλη μαγική
https://www.youtube.com/watch?v=_fSNkr-dobA

Η πρώτη της εμφάνιση στη δισκογραφία έγινε το 2009, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Μπλουζ», στο δίσκο “Homo Logotypous” της Δανάης Παναγιωτοπούλου. Ένα χρόνο αργότερα τραγουδά το «Τέλος» στο δίσκο ”Γκόλεμ” του Νίκου Χαλβατζή, ενώ το 2012 συμμετέχει στο δίσκο του Μιλτιάδη Πασχαλίδη ”Ξένοι σ’ έναν τόπο που αλλάζει”, ερμηνεύοντας το κομμάτι «Οι δικοί μου άνθρωποι», σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου.

Μαρία Παπαγεωργίου – Ξημερώνει
https://www.youtube.com/watch?v=peAZXtI73Kg

Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος κυκλοφορεί το 2010, με τίτλο «Όμορφοι κι Ηττημένοι», σε συνεργασία με τον τραγουδοποιό Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, με τον οποίο πραγματοποιεί μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας (Μετρό, Σταυρός του Νότου, Πυρήνας κ.α.). Το 2011 πατάει στις λέξεις του Σταύρου Σταύρου και γράφει τη μουσική για το κομμάτι «Γυάλινη» που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο της Ρίτας Αντωνοπούλου ”Μια Πόλη Για Δύο”, ενώ το Μάιο του 2013, λαμβάνει τον πρώτο της Χρυσό Δίσκο για τη συμμετοχή της στο cd της Ελεωνόρας Ζουγανέλη ”Μετακόμιση Τώρα”, όπου πατώντας για άλλη μια φορά στα λόγια του Σταύρου Σταύρου, έγραψε τη μουσική για το κομμάτι «Απαγορεύεται».

Ώρα Έναρξης: 21:30 – Είσοδος Ελεύθερη
«Το Κάλλιστον»: Κυπαρίσσου & Κλώνου Στεφάνου 7, Ερμούπολη. Κρατήσεις: 2281076511

Μαρία Παπαγεωργίου Official Page:
https://www.facebook.com/mariapapageorgiouofficial

Διοργάνωση & Επικοινωνία:
Action Εστί | www.ActionEsti.gr