Νέος δίσκος για το συγκρότημα από την Πάτρα που σημειώνει διεθνή επιτυχία!

Με περισσότερους ακροατές στο Μεξικό και την Αργεντινή απ’ ότι στην Ελλάδα και σχεδόν 30 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube, οι Cubaneros έρχονται από την Αχαΐα για να ταράξουν τα παγκόσμια δισκογραφικά νερά με τον δικό τους τρόπο ή όπως το λένε οι ίδιοι «A Mi Manera»!

Ποιος θα περίμενε ότι από την καρδιά της Πάτρας θα προέκυπτε ένα Ελληνοκουβανικό συγκρότημα με παγκόσμια απήχηση; Ο μουσικός Πάνος Παναγόπουλος και οι τραγουδίστριες Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques όχι μόνο το περίμεναν, αλλά το σχεδίασαν και το προσδοκούσαν, όταν το 2015 δημιούργησαν τους Cubaneros. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η Anaisa Vega Castillo μεγάλωσε σε ένα χωριό της Κούβας, το Melena del Sur. Η ίδια από μικρή ήξερε ότι ήθελε να τραγουδάει, έχοντας τη θεία της ως την πρώτη της θαυμάστρια. Σύντομα έγινε η φωνή που θα άκουγε κανείς σε κάθε τοπική εκδήλωση. Για να καλλιεργήσει το ταλέντο της ξεκίνησε από νωρίς τα μαθήματα φωνητικής και αργότερα έγινε η ίδια δασκάλα στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Ο έρωτας είχε το πρόσωπο ενός ταξιδιώτη με ελληνική υπηκοότητα  που χτύπησε την πόρτα της Anaisa και σύντομα εκείνη μαζί του, διέσχισαν τον Ατλαντικό για να εγκατασταθούν στην Πάτρα το 2011.

Σε ένα ταξίδι πίσω στην Κούβα για να επισκεφθεί την οικογένεια της, η Anaisa γνώρισε την Indhira Xiques στην Ελληνική Πρεσβεία. H Indhira γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αβάνα, φαγκοτίστα μουσικός, φοιτήτρια Καλών Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών, γνώρισε και αυτή τον έρωτα στα μάτια ενός Έλληνα. Η μοίρα την έφερε στην Πάτρα, όπου μετά από αρκετά παιχνίδια της τύχης, τα δύο κορίτσια έγιναν κολλητές φίλες, ενώ οι ίδιες αλληλοχαρακτηρίζονται ως οικογένεια.

Η Anaisa συνάντησε τον Πάνο Παναγόπουλο στο πατρινό συναυλιακό στέκι «Jamon», όπου του έκφρασε την ιδέα που είχε συνεπάρει το μυαλό της για τη δημιουργία μίας διαφορετικής Latin μπάντας. Ο Πάνος, μουσικός, συνθέτης, στιχουργός, συγγραφέας, πολυπράγμων και αεικίνητος, ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να βάλει μπροστά το σχέδιο της. Μετά από διάφορες αλλαγές στο σχήμα και στο πρόγραμμα του group, το όνειρο τους είχε ξεκινήσει να παίρνει ζωή.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αυτή τη σύνθεση οι Cubaneros, κατάφεραν το αδιανόητο. Έκαναν παγκόσμια επιτυχία με τη διασκευή τους «Lost On You» του οποίου η απήχηση ξεπέρασε τις 21.000.000 προβολές. Ακολούθησαν και άλλες επιτυχημένες διασκευές και δικά τους πρωτότυπα τραγούδια, καθώς η μπάντα άφηνε το μοναδικό της αποτύπωμα και ηχόχρωμα όπου ταξίδευε.

Δύο ακόμα σημαντικοί σταθμοί στην καλλιτεχνική τους πορεία ήταν η διασκευή του «Feeling Good» με τίτλο «Y Me Siento Bien» και τo ρυθμικό «Would I Lie», το οποίο σήμανε την ένταξη του «ροκά» της παρέας, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, υποστηρικτή της μπάντας από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της.

Ακολούθησαν αμέτρητες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με πιο αξιομνημόνευτες αυτή με τον «κύριο Despacito» Luis Fonsi στην Αγία Νάπα της Κύπρου και στο Salsafest της Veracruz στο Μεξικό δίπλα σε  παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως Luis Enrique, Willie Colon, Oscar De Leon και Gilberto Santa Rosa , μπροστά σε ένα πλήθος 60.000 ατόμων. Εντύπωση τους προκάλεσε ότι ο κόσμος όχι μόνο τους ήξερε αλλά γνώριζε τα κομμάτια τους και τους αγαπούσε πραγματικά.

Ερχόμαστε στο 2020 όπου οι Cubaneros κυκλοφορούν το single “You can leave your hat on ” και μετά από λίγους μήνες το πρώτο τους album “A Mi Manera” είναι πραγματικότητα. O τίτλος του δίσκου σημαίνει «Με τον τρόπο μου» και είναι μία έκφραση που χαρακτηρίζει την διαφορετικότητα στην μουσική προσέγγιση κάθε ενός μέλους της μπάντας. Το άλμπουμ περιέχει συνολικά 7 κομμάτια, 2 διασκευές και 5 δικές τους συνθέσεις, τα οποία ηχογραφηθηκαν στην πόλη της Πάτρας στα NoiseBox Studios.

Ο δίσκος ξεκινά με το “Delirio”, ένα εκρηκτικό κομμάτι salsa, με την αισθησιακή φωνή της Anaisa Vega Castillo. Το κομμάτι “Malisia”, γεφυρώνει την cumbia με το ηλεκτρονικό beat. Ακολουθεί το “Baila Salsa Music”, εμπνευσμένο απο το κλασικό hit των ’70s “Play that funky music” των Wild Cherry, με ενορχήστρωση του Πάνου Παναγοπουλου, και ένα εκπληκτικό φινάλε σε Cha Cha Cha που συνοδεύεται από το μαγικό σόλο του Μιχάλη Χασούρη στη τρομπέτα. Σειρά έχει το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ “A mi manera”, που αναδεικνύει το ταλέντο και την ιδιοσυγκρασία της Anaisa, ως φωνή αλλά και ως συνθέτη, και γεφυρώνει το παραδοσιακό “Son Cubano” με την κλασική μουσική. Τέλος το διαχρονικό “You can leave your hat on” περιέχει πινελιές από Timba και Urban Salsa, με τον Πάνο στα φωνητικά, όπως και τα μοναδικά solos στο τρομπόνι από τον Παναγιώτη Ζαφειροπουλο.

Το εξώφυλλο του δίσκου, δείχνει τα μέλη των Cubaneros, απόλυτα γυμνούς υπό το φως το ηλίου, με τα πρόσωπα τους στραμμένα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Καθένας κοιτάει και την επόμενη χώρα που θα αγκαλιάσει τη μουσική τους. Είναι η ευχή του συγκροτήματος, της εγχώριας latin κοινότητας και των πιστών οπαδών τους, πως η επόμενη στη λίστα θα είναι η Ελλάδα. Vamos Cubaneros.

Ακολουθείστε τους Cubaneros στα Social Media:

Facebook / Instagram / Youtube