Το παγκόσμιας απήχησης συγκρότημα Cubaneros διοργανώνει διαδικτυακή latin συναυλία για την “Ημέρα των Νεκρών” αφιερωμένη στην “κεκοιμημένη” μουσική βιομηχανία.

Η «Ημέρα των Νεκρών» – Dia De Los Muertos στα Ισπανικά – είναι η γιορτή κατά την οποία οικογένειες και φίλοι συγκεντρώνονται εις μνήμην των αγαπημένων τους, που έχουν χαθεί από τη ζωή. Διαδραματίζεται σε διάφορες περιοχές του χάρτη με πληθυσμούς Μεξικανικής καταγωγής με τα έθιμά τους να τραβάνε τα βλέμματα του κόσμου κάθε χρόνο τις δύο πρώτες ημέρες του Νοέμβρη. Μικροί και μεγάλοι τιμούν τους εκλιπόντες με στολισμό, φαγητό, με πολύχρωμες και συνάμα “απόκοσμες” ενδυμασίες, μακιγιάζ και φυσικά τραγούδια.

Οι Cubaneros παρατηρώντας τα γεγονότα της Μουσικής Βιομηχανίας, αποφάσισαν εορτάσουν την «Ημέρα των Νεκρών» και να παίξουν μουσική για καλλιτέχνες που αναγκάστηκαν να σιωπήσουν τις νότες τους λόγω των πλέον γνωστών συνθηκών. Καθώς η ροή των εξελίξεων προβλέπει δυσμενές το άμεσο μέλλον των συναυλιών, οι ίδιοι αντλούν δύναμη από το πάθος τους για να παίζουν live, τη θέληση για συμπαράσταση σε όλους τους «παθόντες» και την αγάπη που εισπράττουν παγκόσμια από το διαδίκτυο. Δεν είναι τυχαίο πως περισσότεροι από τους μισούς ακροατές τους, προέρχονται από το Μεξικό!

Ποιοί όμως είναι οι Cubaneros;

Το όνομα της μπάντας Cuban-Eros πήρε τα θεμέλια του όταν οι Κουβανές Anaisa Vega Castillo  και Indhira Xiques μετακόμισαν στην Πάτρα, γιατί ο δικός τους Έρως είχε μορφή Έλληνα. Δομήθηκε, όμως, όταν συναντήθηκαν με τον Πάνο Παναγόπουλο, γνωστό επαγγελματία μουσικό και συνθέτη.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκαναν παγκόσμια επιτυχία με τη διασκευή τους «Lost On You». Δύο ακόμα σημαντικοί σταθμοί στην καλλιτεχνική τους πορεία ήταν η διασκευή του «Feeling Good» με τίτλο «Y Me Siento Bien» και τo ρυθμικό «Would I Lie», το οποίο σήμανε την ένταξη του «ροκά» της παρέας, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, υποστηρικτή της μπάντας από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της.

Φτάνουμε στο «τρενάκι του λούνα παρκ» όπως οι μουσικοί ονομάζουν το έτος 2020, όπου οι Cubaneros κυκλοφορούν το single “You can leave your hat on ” και μετά από λίγους μήνες το πρώτο τους album “A Mi Manera” έγινε πραγματικότητα.

Πληροφορίες για τη συναυλία:

Οι Cubaneros ετοιμάζονται για την online συναυλία τους η οποία θα προβληθεί ζωντανά στις 2 Νοέμβρη για τους ακροατές τους σε τρεις διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες. Με τη ξεσηκωτική ενέργεια τους και τις δημοφιλείς ισπανόφωνες διασκευές τους, θα εκπέμψουν υπερατλαντικά για τους θαυμαστές τους στο Μεξικό, ενώ θα είναι συνδεδεμένοι με το κοινό τους στην Ισπανία και φυσικά στην Ελλάδα.

Έχοντας γνώση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του κόσμου, η συναυλία είναι δωρεάν με ανοιχτό λογαριασμό για δωρεές. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του μουσικού τους έργου και των νέων ηχογραφήσεων τους. Πρωταρχικό μέλημα είναι η υπεράσπιση της τέχνης ως κοινό μέσο έκφρασης και η αντιμετώπιση της ως ισότιμο πνευματικό αγαθό της ανθρωπότητας.

Η συναυλία θα προβληθεί ζωντανά στις 23.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας από το κανάλι τους στο YouTube ενώ θα υπάρξει αναμετάδοση από τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

Οι καλλιτέχνες του συγκροτήματος λένε: «Κάποιες φορές η προοπτική του τέλους μας χαμογελά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαμογελάσουμε πίσω. Η “Ημέρα των Νεκρών” είναι μία υπενθύμιση για την χαρά και τον εορτασμό της ζωής». Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετέχετε και εσείς στην μουσική εορτή των Cubaneros.

Οι Cubaneros στα social media:

Facebook | Instagram