Ο Μίμης Πλέσσας συναντά την εξωτική Rosanna Mailan και το αποτέλεσμα… στην οθόνη σας!

Ο μεγάλος μας συνθέτης μαγεύτηκε από την ταλαντούχο μουσικό από την Καραϊβική και μαζί δημιούργησαν την λάτιν εκδοχή ενός κομματιού που έγραψε ιστορί

Ποια είναι όμως η Rosanna Mailan και πως βρέθηκε να συνδημιουργεί με τον Μίμη Πλέσσας;

Η Rosanna, είναι μία Κουβανή στον Πειραιά. Έφυγε από την Χαβάνα όταν ήταν 16 χρονών για να βρει τον πατέρα της, Remy Mailan, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα ως μέλος ενός μουσικού συγκροτήματος, για μία καλύτερη ζωή. Πατέρας και κόρη δίχως χρονοτριβή, ξεκίνησαν να συνεργάζονται, ταξιδεύοντας από νησί σε νησί με σκοπό να χαρίζουν στους τυχαίους ακροατές τους, κομμάτι από τη δική τους εξωτική πραγματικότητα.

Οι Έλληνες τους υποδέχθηκαν με θέρμη και εκείνη ένιωσε ότι είχε βρει τη δεύτερη πατρίδα της. Το πρώτο τραγούδι που έμελλε να μάθει να τραγουδάει στα ελληνικά, ήταν το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», όταν τυχαία έπεσε στα χέρια της ένα CD του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα. Καθώς τα χρόνια περνούσαν εκείνη εργάστηκε σκληρά ενώ παράλληλα σπούδασε μουσική. Σταδιακά κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της μικρή Κούβα στο Κερατσίνι του Πειραιά (!!), όπου μένουν μαζί με τον γιο και τον πατέρα της.

Μέσα από αλλεπάλληλες συναυλίες και εμφανίσεις αρχικά σε μικρούς χώρους και εν συνεχεία σε γνωστά αθηναϊκά στέκια της καλής κοινωνίας και εταιρικά events μεγάλων εταιριών, όπου ταξίδευε μόνη ή με συνοδεία ελάχιστων μουσικών, η Rosanna χάραξε δίχως βοήθεια το μονοπάτι για τη μουσική της επιτυχία. Ακολούθησαν η αναγνώριση, τα videoclips, η υπογραφή στην Minos – EMI και οι συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, όχι μόνο στη latin αλλά και στο χώρο της jazz, world και ethnic μουσικής.

Το καλοκαίρι του 2019, ο προσωπικός της φίλος Παύλος Χριστοδούλου, γνωρίζοντας την αγάπη της Rosanna για τον Μίμη Πλέσσα, δίχως να της πει που πάνε, την οδήγησε στο κατώφλι της οικία του ειδώλου της. Εκείνη μετά από ένα μεγάλο σοκ, είχε την ευκαιρία τρεμάμενη να ερμηνεύσει το αγαπημένο της τραγούδι, ενώ ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας έπαιζε τα ακόρντα στο πιάνο. Καρπός αυτής της συγκινητικής συνάντησης, ήταν η δημιουργία της ισπανικής έκδοσης του κομματιού «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», με ισπανικό τίτλο «A Ti Dedicaré Toda Mi Vida».

Η Rosanna επιμελήθηκε των στίχων, τους οποίους πλαισιώνουν γοργά κρουστά, ο μελωδικός ήχος της ακουστικής κιθάρας και το μπαντονεόν, στοιχείο της σύγχρονης Λατινοαμερικάνικης μουσικής. Ο Roman Gomez έχει αναλάβει την ενορχήστρωση συνεργαζόμενος με μουσικούς από την Αργεντινή και την Κούβα, με τρόπο τέτοιο ώστε να επικρατεί το latin πνεύμα.

Ένα project μέσω του οποίου δύο μουσικοί κόσμοι συναντιούνται και  αλληλοσυμπληρώνονται, καθώς το εξωτικό στοιχείο αποκτά άρωμα Ελλάδας. Η Rosanna Mailan έχει το ταλέντο να συνδυάζει τόσο ντελικάτα δύο παράλληλους κόσμους. Τελικά, ίσως ο τίτλος του τραγουδιού, που μεταφράζεται ως «Σε σένα αφιερώνω τη ζωή μου» να μην αφορά άνθρωπο, αλλά την ίδια τη μουσική.

Ακολουθήστε Rosanna Mailan στα Social Media:

Facebook Page: https://www.facebook.com/rosanna.mailan/

Instagram Profile: https://www.instagram.com/rosanna_mailan.official/

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/RosannaMailanOfficial